Sunday, November 26, 2006

Sedekad dah hidup


Last week conversation in the car, on the way to AdDaris for "mengaji".

Azfar : Mak, minggu depan abang dah hidup sedekad !
Mak : Mmmmm sedekad tu apa ?
Azfar : Sepuluh tahun. Tak payah nak buat "birthday", abang tak nak hadiah buku atau apa-apa yang kena beli. Umur Mak berapa ?
Mak : 38
Azfar : Macam tu Mak dah hidup hampir 4 DEKAD !


Eyang (nenek) make special breakfast this morning. Baked Honey Chicken Wings, Coleslow and Egg Sandwich. Mak, faithful Giant donor, bought chocolates the night before for the breakfast party.


L to R :
Aman (kaki sakit kejang main bola kelmarinnya), Eyang, Ilyas, Azfar & Aziz.
Baba Uqbah tiada dalam gambar sebab sibuk nak ambik gambar.
Mak & the Ayahanda tiada dalam gambar sebab sibuk adjust Uqbah yang nak ambik gambar.


Today, exception is given to the Ilyas, the next-door-boy in yellow, to come for breakfast before his morning shower. In fact the birthday boy and the birthday boy siblings pun semua belum mandi !!!



And Mak give Azfar a "tak payah beli" present. A more patient, a less erratic , more understanding mother . And a present of prayer ... Semoga Abang Paa di kurniakan kesihatan, kepandaian, kesopanan dan kesusilaan. Dan murah rezeki dan sentiasa dilindungi Allah.


As usual, the winner of any eating contest is ...

6 comments:

Nae said...

amboiiiii...meriahnya breakfast party tu!!!!!!!

HAPPY BIRTHDAY TO AZFAR!

Honey MJ said...

amboi..aunty pun nak satu baked chicken wing tuh.

Syikin said...

salam,

hepi birthday dik..moga jadi anak soleh yg cemerlang dunia n akhirat

Anonymous said...

Happy Birthday Abang Paaa, Pakde & Bude tunggu Abang kat Disneyland Hong Kong thn depan ye...

butterflutter said...

Semoga panjang umur murah rezeki. Sedapnya itu chic wing yum..yum..

famygirl said...

Happy Birthday Azfar!!
quoting mama butterfly above, yum yum sehingga menjilat jari!! :)