8.

7.

6.

5.

Close up photo of # 5 Normally used in cooking Rendang Minang and sometime I add it on my Lodeh ... Some of my friends told me they eat the pucuk as ulam

4.

3.

2.

1.

To be different is easy. To make a difference ... now that's the challenge
9 comments:
alamak susahnya.. I only know a few..just main teka je lah ya..
8. nampak macam buah kedondong je nih..
7. kadok? or sirih?
6. yang ni betul2 tak tahu
5. ni pun tak tahu
4. selasih?
3. pegaga
2. ulam raja
1. daun kesum
i tried my best.. :)
I cam Sis Elisa jugak .... no. 6 & 5 tak tahu......
yg I tahu no. 6 tu my mom guna masa I dalam pantang dulu ....
HeHe........
Dan jawapannya ???
Jangan lupa beritahu ye......
ninuk... ni sume tanam kat rumah you ke??
i tak tau lah nama ulam ni *malu* i reti makan je hee hee
I kenal number 4. Untuk minuman. You makan pulak?
No. 1 tu untuk batuk kan?
Some hints :
No 1: i used untuk masakan. tak pernah utk batuk pula, at least not by me lah !
No 4: yg femes menjaga kesihatan dalaman. utk minuman boleh atau bibi buat macam rojak buah. ada juga yg makan pucuknya sebagai ulam.
he he he ... kita buka lagi
1. Kedondong
2. Sirih
3. Mengkudu
4. Tak tahu
5. Selasih
6. Pegaga
7. Ulam Raja
8. Daun Kesum
tough aaa #4 ... wo key kita tunggu lagi 1 hari.
Post a Comment