Monday, October 24, 2005

Kisah Benar DiSiang 18 Ramadhan 1426H

Kisah Benar di Siang 18 Ramadhan 1426H


Betul you ! Anak ku volunteer basuh pinggan lepas makan tengah hari di bulan puasa ... "Kesian Mak ngan Bibi puasa, biar Aziz tolong basuh pinggan" dan Uqbah pun membantu bersama-sama.

Aziz (5 tahun) tersengih malu-malu.



Aziz (5+tahun) dan Uqbah (2+tahun) yang tak puasa membantu di sinki.



Kisah yang berkaitan dengan sinki juga.

8 comments:

ibuVouge said...

xpe la anak mak lelaki pun, sbb pandai buat keja umah..
btuah mak

aza said...

Afiq pun rajin jugak basuh pinggan but pinggan dia aje.Tak tahannya air percik sana sini.

ninuk said...

ibuvogue , mak yg ni memang bertuah di hari-hari tertentu. hari lainnya kurang tuah :)

aza , biarleee Afiq having fun w/ water (walaupun sekarang ni air mahal kena bayar). zaman dulu kita tak kisah le main kat sawah ke parit ke.

zan said...

uqbah tu bantu ker atau syiok main air? ker suka menyebok? tapi rajinlah anak teruna you.

Nae said...

Kalau my boys basuh pinggan...hmm..alamat bibik pitam le tengok dapur dia lepsa tu

Lollies said...

waduhh..sejuknya hati ibu tengok.

maria aka twinsmom said...

I think you did that (baby eith the dishes) when our boys was baby hahaha...

syikin said...

kak ninuk..

tgk gambar2 ni, teringat anak2 saya volunteer basuh pinggan pas basuh tu..habis lantai basah..